Ouder worden in uw woning. Is uw huis klaar voor de toekomst?
Als we mensen vragen waar ze willen wonen als ze ouder worden is het antwoord in de meeste gevallen “thuis”. Het gezegde ouder worden komt met gebreken zegt al genoeg.

Om thuis te kunnen blijven wonen op oudere leeftijd vraagt vaak om aanpassingen. De aanpassingen voor een senioren woning kunnen variëren van een extra handgreep aan de muur of de woning verbouwen.

Bij het verbouwen van de woning kunt u denken aan:

  • Een extra (slaap-) kamer bij de woning maken.
  • Bestaande ruimten samen voegen om meer ruimte en bewegingsvrijheid te krijgen.
  • Een bestaande ruimte verbouwen tot slaapkamer en / of badkamer met toilet.

Dit zijn maar een paar voorbeelden om de woning klaar te maken voor de toekomst.

Een klassiek voorbeeld is het verbouwen van de garage. Om een extra slaapkamer met toilet en douche te maken. Toch moet er met deze verbouwingen rekening worden gehouden met de maatvoering van de ruimten. Zodat de extra ruimten ook goed zijn te gebruiken met bijvoorbeeld een rolstoel of een rollator. Dit geldt ook als de bewoner hulpbehoevend is.Voor dit soort verbouwingen is in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig.

Wat kan Hoving Bouwontwerp voor u betekenen:

  • Een ontwerp maken van de uitbreiding en of verbouwing, rekening houdend met specifieke details voor “het ouder worden in eigen huis”.
  • Bouwtekeningen maken voor de aannemer en indien nodig voor de bouwvergunning.
  • Het verzorgen van de omgevingsvergunning.
  • Bouwbegeleiding tijdens de bouw.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en de diensten. Zodat u langer en met plezier in uw huidige woning kan blijven wonen.

senioren woning aanpassing

senioren woning aanpassing overzicht