Beschrijving

Nieuwestraat te Groningen, Vernieuwen en vergroten van de kap

Dit arbeidershuisje heeft een krappe kap waardoor er weinig ruimte in de verdieping zit. Door er een geheel nieuwe kap te plaatsen met een stuk platdak is deze krapte opgelost. Hierdoor is het volume van de verdieping een stuk groter geworden. Door de nieuwe kap is er ruimte gekomen voor een badkamer, slaapkamer en een kleine studeerkamer. In de slaapkamer zijn naar binnen draaiende balkondeuren geplaatst met een balkonhek. Ook wel een fansbalkon genoemd. Het dak is nu een “fransdak” geworden. Door de kozijnen van de openslaande deuren en van de dakkapel weer met ouderwetse profilering uit te voeren krijgt het pand weer de oude uitstraling terug. In samenwerking met Lubbertus Bouw te Groningen is de profilering van de dakkapel aan de voorgevel en de dakkapel met open slaande deuren aan de achtergevel gerealiseerd. Met Lubbertus Bouw zijn eigen profilering heeft het de oude bouwelementen van het pand weten te benadrukken.

Werkzaamheden:

▶ Ontwerp
▶ Bestektekeningen
▶ Omgevingsvergunningaanvraag
▶ Consytrcutieberekeningen
▶ Ventilatieberekening

Oude situatie


Tekeningen


Eindresultaat